Foto (c) TBWABusted, CC by 2.0

Glennis Grace te arrogant voor Nederland?

Glennis Grace is terug bij af. Haar Amerikaanse avontuur is uitgelopen op een flop en terug in Nederland is het maar moeilijk voor haar om haar plek weer te vinden. “Ik denk niet dat ik Nederland ooit wíl ontgroeien, want ik heb hier echt nog wel dingen te doen. Ik zou alleen willen dat ik wat meer concurrentie heb.”, geeft de zangeres aan in een interview met de Telegraaf. Een gewaagde en arrogante uitspraak.

Volgens de zangeres, die in de finale van America’s Got Talent op de laatste plek eindigde, heeft ze amper concurrentie in ons eigen land. “Ik hoor dat er mensen zijn, ik noem geen namen, die niet met me willen zingen omdat ze bang zijn dat ik ze wegblaas.” De vraag is alleen wie dat dan zouden moeten zijn, want de echte Nederlandse top heeft geen tijd om zich te meten aan Glennis. Zangeressen als Anouk, Sharon den Adel, Anneke van Giersbergen, maar ook Ladies of Soul vriendinnen van de zangeres, als Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis zullen zich niet omdraaien bij de naam Glennis Grace. Ook Nederlandse toppers als Anita Meijer, Ruth Jacott, Ellen ten Damme, Angela Groothuizen of Ilse Delange staan wat dat betreft ver boven de uitspraken van Mevrouw Grace. Blijven er over de nieuwe generatie sterren als Famke Louise, Maan, Caro Emerald en Eva Simons, die in enkele jaren tijd inmiddels ook al meer gepresteerd hebben dan Glennis Grace.

Samen met de uitspraken dat ze sinds ze haar Amerikaanse management op straat heeft gezet, bezig is met grote shows in de Verenigde Staten – Iets wat we ook maar moeten afwachten – is het duidelijker en duidelijker dat de carrière van Glennis Grace in het slop is geraakt en ze naast de Ladies of Soul gedoemd is tot het schnabbelcircuit van korte casino-optredens, bedrijfsfeestjes en avondfestivalletjes waar ze als gastartieste 2 of 3 nummertjes mag komen zingen.

Het ziet er naar uit dat The American Dream van de zangeres een te grote zucht arrogantie over haar uit heeft gestort, die funest is voor haar carrière.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *